Yubiley
Kodu |
2208 |
---|
Adı |
Yubiley |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron şərab” ATSC |
---|
Şərabın spirt faizi |
45% |
---|
Şərabın həcmi |
0,5 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Yerli şəraitdə becərilən üzüm sortları |
---|
Rəngi |
Açıq qızılıdan qızılıya çalan açıq qəhvəyiyədək |
---|
Şərabın kateqoriyası |
konyak |
---|
Şərabın dadı |
Dolğun, yumşaq, həmahəng |
---|
Buketi |
Xarakterik, şokolad və vanil tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Konyak, keyfiyyətli palıd taxtasından hazırlanmış çəlləklərdə 10 il və daha çox saxlanılmış yerli seçmə köhnə konyak spirtindən hazırlanır. |
---|
Kəpəz
Kodu |
2208 |
---|
Adı |
Kəpəz |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron şərab” ATSC |
---|
Şərabın spirt faizi |
40% |
---|
Şərabın həcmi |
0,5 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Yerli şəraitdə becərilən üzüm sortları |
---|
Rəngi |
Açıq qızılıdan qızılıya çalan açıq qəhvəyiyədək |
---|
Şərabın kateqoriyası |
konyak |
---|
Şərabın dadı |
Dolğun,sərt |
---|
Buketi |
Xarakterik, yüngül, tütün-gül tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Konyak, keyfiyyətli palıd taxtasından hazırlanmış çəlləklərdə 10 il və daha çox saxlanılmış yerli seçmə köhnə konyak spirtindən hazırlanır. |
---|
Göy-Göl
Kodu |
2208 |
---|
Adı |
Göy-Göl |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron şərab” ATSC |
---|
Şərabın spirt faizi |
42% |
---|
Şərabın həcmi |
0,5 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Yerli şəraitdə becərilən üzüm sortları |
---|
Rəngi |
Açıq qızılı |
---|
Şərabın kateqoriyası |
konyak |
---|
Şərabın dadı |
Yumşaq, həmahəng |
---|
Buketi |
Xarakterik |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Məşhurluğu ilə bütün SSRİ-ni “gəzib-dolaşmış” və müxtəlif beynəlxalq müsabiqələrdə mükafatlara layiq görülən “Göy-göl” konyakı mövcud istehsal ənənələri daha da inkişaf etdirilməklə ən son texnologiya ilə istehsal olunur. Konyakın açıq-qızılı rəngi ona gözoxşayan gözəllik verir. Vanil çalarlı zərif buketə, xoş və təravətli dada malikdir. “Göy-göl” konyakı müxtəlif çərəzlər və şirniyyatlarla daha gözəl ahəng yaradır. |
---|
Azərbaycan
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Azərbaycan |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Xan” |
---|
Şərabın spirt faizi |
16% |
---|
Şərabın həcmi |
|
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Kaberne-Sovinyon-15%+Malbek-25%+Murvede-50%+Mədrəsə-10% |
---|
Rəngi |
Nar rənginə çalan tünd yaqutu |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Desert |
---|
Şərabın dadı |
Yumşaq, dolğun, harmonik, xoş ədviyyə tamı ilə |
---|
Buketi |
Mürəkkəb, meyvə tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Yüksək keyfiyyətli qırmızı süfrə şərabı, Azərbaycan Göygöl bölgəsində yetişdirilən “Şiraz” üzüm növündən şirənin əzinti ilə birlikdə qıcqırdılması yolu ilə hazırlanmışdır. |
---|
Azərbaycan
Kodu |
2208 |
---|
Adı |
Azərbaycan |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron şərab” ATSC |
---|
Şərabın spirt faizi |
45% |
---|
Şərabın həcmi |
0,5 |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Yerli şəraitdə becərilən üzüm sortları |
---|
Rəngi |
Açıq qızılıdan qızılı çalarlı açıq qəhvəyiyədək |
---|
Şərabın kateqoriyası |
konyak |
---|
Şərabın dadı |
Dolğun, yumşaq, həmahəng |
---|
Buketi |
Zərif şokolad və vanil tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Konyak, keyfiyyətli palıd taxtasından hazırlanmış çəlləklərdə 10 il və daha çox saxlanılmış yerli seçmə köhnə konyak spirtindən hazırlanır. |
---|
Araz
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Araz |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Xan” |
---|
Şərabın spirt faizi |
10-13% |
---|
Şərabın həcmi |
|
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Ağ aldərə |
---|
Rəngi |
Açıq samanıdan qızılıyadək |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Təzə, harmonik, bütöv |
---|
Buketi |
Sorta uyğun təmiz |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Yüksək keyfiyyətli ağ süfrə şərabı, Azərbaycan Göygöl bölgəsində yetişdirilən “Rkasiteli” və “Bayan Şirə” üzüm növündən alınmış, təbii üzüm şirəsinin aşağı temperaturda qıcqırdılması yolu ilə hazırlanmışdır. |
---|
Maral Göl
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Maral Göl |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Xan” |
---|
Şərabın spirt faizi |
9-14% |
---|
Şərabın həcmi |
|
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Aliqote |
---|
Rəngi |
Açıq samanı, yaşıl çalarlı |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Təzə, harmonik |
---|
Buketi |
Sorta uyğun, meyvə təravətli |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Yüksək keyfiyyətli ağ süfrə şərabı, Azərbaycan Göygöl bölgəsində yetişdirilən “Bayan Şirə” üzüm növündən alınmış, təbii üzüm şirəsinin aşağı temperaturda qıcqırdılması yolu ilə hazırlanmışdır. |
---|
Ağsu
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Ağsu |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
Az-Granata |
---|
Şərabın spirt faizi |
9-14% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Mədrəsə-30%+Xındoqnı-30%+Tavkveri-40% |
---|
Rəngi |
Yaqutudan tünd qırmızıya qədər |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Dolğun, harmonik, ekstraktiv, bir qədər büzüşdürücü |
---|
Buketi |
Saf, meyvə tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
“Ağsu” qırmızı kəmturş şərabı Böyük Qafqaz dağlarının ətəyində, Şirvan bölgəsində yetişdirilən Saperavi və aborigen Mədrəsə üzüm növlərindən müasir texnologiya ilə hazırlanır. İncə dad, zərif ətir və rəng dolğunluğu kimi mükəmməl ahəngdarlığı özündə birləşdirən bu şərabın 16-18°C temperaturda içilməsi məqsədəuyğundur. Xüsusən isti ət və balıq yeməkləri ilə ideal uyğunluq təşkil edir. |
---|
Şahdağ
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Şahdağ |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Xan” |
---|
Şərabın spirt faizi |
9-12% |
---|
Şərabın həcmi |
|
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Mədrəsə, xındoqnı |
---|
Rəngi |
Yaqutdan tünd yaqutuya qədər |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Dolğun, harmonik, ekstraktiv |
---|
Buketi |
Saf, sorta məxsus |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Yüksək keyfiyyətli çəhrayı kəmşirin süfrə şərabı, Azərbaycan Göygöl bölgəsində yetişdirilən “Mədrəsə” şirənin əzinti ilə qıcqırdılması yolu ilə hazırlanmışdır. Şəkərliliyini artırmaq məqsədilə şəraba qırmızı üzüm bəhməzi əlavə etmək olar. |
---|
Kürdəmir
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Kürdəmir |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Xan” |
---|
Şərabın spirt faizi |
16% |
---|
Şərabın həcmi |
|
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Şirvanşahı |
---|
Rəngi |
Tünd yaqutu |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Desert |
---|
Şərabın dadı |
Yumşaq, məxməri, bir qədər büzüşdürücü, spesifik tamlı |
---|
Buketi |
Zərif, meyvəli, qara qarağat tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Yüksək keyfiyyətli tündləşdirilmiş qırmızı desert şərabı, Azərbaycan Göygöl bölgəsində yetişdirilən “Mədrəsə” üzüm növündən hazırlanmışdır, üzüm şirəsi əzinti ilə birlikdə qıcqırdılır etil spirit ilə tündləşdirilərək yüksək temperaturda saxlanılır. Şərab 3 il xüsusi zirzəmilərdə, palıd çəlləklərdə saxlanılır. Tündlüyü 16% həcm şəkər 160 q/dm3 |
---|
Şamaxı
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Şamaxı |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Şamaxı” şərab |
---|
Şərabın spirt faizi |
16% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Mədrəsə |
---|
Rəngi |
Tünd yaqutu |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Desert |
---|
Şərabın dadı |
Dolğun ekstraktiv, harmonik |
---|
Buketi |
Meyvəli moruq tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Kaqor şərabları öz adını qırmızı şərabları ilə məşhur olan Fransanın Kaqor şəhərindən götürmüşdür. “Kaqor Şamaxı” markalı qırmızı desert şərabı Şamaxı rayonunda becərilən Mədrəsə və Saperavi üzüm növlərinin əzintidə qıcqırdılaraq spirtlənməsi və 3 il palıd çəlləklərdə saxlanılması yolu ilə hazırlanır. Tünd qırmızı rəngə, təravətli böyürtkən ətrinə və mürəkkəb dada malikdir. |
---|
Mill
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Mill |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
Az-Granata |
---|
Şərabın spirt faizi |
16% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Rkasiteli |
---|
Rəngi |
Tünd samanı |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Desert |
---|
Şərabın dadı |
Yumşaq, dolğun, harmonik |
---|
Buketi |
Zərif xoş bal ətirli |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Desert şərablar yüksək keyfiyyətli üzümdən xüsusi üsullarla hazırlanması ilə seçilir. XIX əsrdə Hummel qardaşları tərəfindən Gəncə şəhərində inşa edilən yeraltı şərab anbarında 30 il palıd çəlləklərdə saxlanılan “Mil” ağ desert şərabı soyuq üsulla süzülərək qablaşdırılmışdır. Tünd samanı rəngə, ətirli bal tonlu zərif buketə və harmonik dada malik “Mil” ağ desert şərabı xüsusən şirniyyat və çərəzlərlə gözəl ahəng yaradır. |
---|
Çinar
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Çinar |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron” Şərab |
---|
Şərabın spirt faizi |
9-12% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Mədrəsə |
---|
Rəngi |
Açıq çəhrayıdan tünd çəhrayıya qədər |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Dolğun yumşaq, harmonik |
---|
Buketi |
Saf sorta məxsus meyvə tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Tünd nar rəngli bu şərab Mədrəsə və Kaberne-Sovinyon şərabların kupaj üsülu ilə hazırlanır. Çox gözəl struktura malikdir. Ətirdə qara gavalı meyvələrin notları özlərini büruzə verir. Özünə məxsus meyvə çalarıyla zəngin və məxməri dadla seçilir. Quşdan və qirmızı ətdən hazırlanmış yeməklər ilə gözəl uzlaşma təşkil edir. 16°-18°С-dək soyudulması məsləhətdir. Mənşə: Şərablar Azərbaycanın Şamaxı rayonunda yetişən və əl ilə yığılan tam dəymiş üzümdən klassik texnologiya üzrə emal edilib. |
---|
Tovuz
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Tovuz |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Xan” |
---|
Şərabın spirt faizi |
9-12% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Bayanşirə və Rkasiteli |
---|
Rəngi |
Azacıq yaşıla çalan, açıq samanı |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Təravətli, harmonik, tipik |
---|
Buketi |
Saf, gül tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
1954-cü ildə təmal qoyulmuş və Azərbaycanın ən qədim üzüm bağlarından biri olan, İvanovka kəndinin bağında yetişdirilən Mədrəsə üzüm növündən ənənəvi texnologıya əsasında hazırlanmış təbii qirmızı turş şərabı. Tünd yaqut rənginə, xoş dada, meşə giləmeyvələrinin və ədviyyatın ətrinə malikdir. Dessertlər, pendir və hisə verilmiş qəlyanaltılarla ideal uyğunluq yaradır. Kaqor iştahın yaxşılaşmasınatəsir edir və qemoqlobini aşağı olan şəxslərə tövsiyə olunur. |
---|
Bakı
Kodu |
2208 |
---|
Adı |
Bakı |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron şərab” ATSC |
---|
Şərabın spirt faizi |
43% |
---|
Şərabın həcmi |
0,5 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Yerli şəraitdə becərilən üzüm sortları |
---|
Rəngi |
Qəhvəyi çalarlı açıq qızılı |
---|
Şərabın kateqoriyası |
konyak |
---|
Şərabın dadı |
Yumşaq, həmahəng |
---|
Buketi |
Yüngül vanil tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
İstehsalına hələ 1946-cı ildən başlanılan “Bakı” konyakı “Az-Granata” MMC-də xüsusi texnologiya əsasında 8-10 illik konyak spirtindən istehsal olunur. Qızılı kəhrəba rəngə malik olan “Bakı” konyakı ağızda uzun müddət qalan harmonic, dolğun və şokolad tamlı dadı, vanil aromatlı incə ətri ilə xüsusən şam süfrəsinin əvəzedilməz içkisi olmağa əsl namizəddir. |
---|
Sadıllı
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Sadıllı |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Xan” |
---|
Şərabın spirt faizi |
10-14% |
---|
Şərabın həcmi |
|
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Bayanşirə |
---|
Rəngi |
Yaşıla çalan samanıdan qızılıya qədər |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Təravətli, yumşaq, harmonic, bir qədər acı |
---|
Buketi |
Sorta məxsus meyvə tonlu |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Yüksək keyfiyyətli ağ süfrə şərabı, Azərbaycan Göygöl bölgəsində yetişdirilən “Şardone” üzüm növündən alınmış, təbii üzüm şirəsinin aşağı temperaturda qıcqırdılması yolu ilə hazırlanmışdır. Şərab xüsusi zirzəmilərdə 2 il saxlanılmışdır. |
---|
Nar
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Nar |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Az-Granata” |
---|
Şərabın spirt faizi |
10-12% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Nar |
---|
Rəngi |
Qırmızıdan tünd qırmızıyadək |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Yumşaq, harmonik |
---|
Buketi |
Sorta uyğun, ətirli |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
“Ağsu” nar şərabı eyni adlı rayonda tam yetişdirilən “Gülöyşə” nar növünün emalından alınan şirənin fermentləşdirilməsi yolu ilə hazırlanır. Nar meyvəsində olan faydalı maddələrin şərabda qorunub saxlanmasına imkan verən texnologiyaların tətbiqi onu müalicəvi və pəhriz xüsusiyyətli içkiyə çevirir. Könül oxşayan qırmızı rəngi və narın meyxoşluyğunu damla-damla hiss etdirməsi ilə seçilən bu şərab növü şirin desertlər və meyvələrlə gözəl uyğunluq təşkil edir. |
---|
Rkasiteli
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Rkasiteli |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron” Şərab |
---|
Şərabın spirt faizi |
9-12% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Rkasiteli |
---|
Rəngi |
Açıq samanıdan açıq qızılıyadək |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Yumşaq, harmonik |
---|
Buketi |
Sorta uyğun |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Rkasiteli - təbii ağ kəmturş üzüm şərabı (Alc. 12%, e 0,75L ). Azərbaycanın cənubunda yetişdirilmiş yüksək keyfiyyətli, orta yetişən yerli üzüm sortundan hazırlanmışdır. Bu şərab saman rəngli, çox gözəl aperitiv və sərinləşdirici içki hesab olunur. Ənənəvi olaraq Salatlar, pendirlər , toyuq, dəniz məhsulları və balıq ilə gözəl uzlaşma təşkil edir. |
---|
Kaberne
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Kaberne |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron” şərab |
---|
Şərabın spirt faizi |
10-13% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Kaberne |
---|
Rəngi |
Yaqutdan tün yaqutuyadək |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Harmonik, süfrə şərabına uyğun |
---|
Buketi |
Kaberne sortuna uyğun |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
“Kaberne” üzümündən hazırlanan “Kaberne” qırmızı, turş, süfrə üzüm şərabının istehsalına aid edilir. |
---|
Mədrəsəli
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Mədrəsəli |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Az-Granata” |
---|
Şərabın spirt faizi |
9-14% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 l |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Mədrəsə |
---|
Rəngi |
Yaqutdan nar rənginə qədər |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Süfrə |
---|
Şərabın dadı |
Süfrə tam və xarakterik meyvə tonu |
---|
Buketi |
Sorta məxsus meyvə tonları ilə |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
1954-cü ildə təmal qoyulmuş və Azərbaycanın ən qədim üzüm bağlarından biri olan, İvanovka kəndinin bağında yetişdirilən Mədrəsə üzüm növündən ənənəvi texnologıya əsasında hazırlanmış təbii qirmızı turş şərabı. Tünd yaqut rənginə, xoş dada, meşə giləmeyvələrinin və ədviyyatın ətrinə malikdir. Dessertlər, pendir və hisə verilmiş qəlyanaltılarla ideal uyğunluq yaradır. Kaqor iştahın yaxşılaşmasınatəsir edir və qemoqlobini aşağı olan şəxslərə tövsiyə olunur |
---|
Mədrəsə
Kodu |
2204 |
---|
Adı |
Mədrəsə |
---|
Şərabı istehsal edən firma |
“Abşeron şərab” ATSC («Апшерон вино» ATSC) |
---|
Şərabın spirt faizi |
10-14% |
---|
Şərabın həcmi |
0,75 л |
---|
Şərabda istifadə olunan üzüm sortu |
Мадраса |
---|
Rəngi |
Темнее гранатового цвета, почти гранатовый цвет |
---|
Şərabın kateqoriyası |
Столовое |
---|
Şərabın dadı |
Гармоничный насыщенный бархатистый |
---|
Buketi |
Фруктовый тон |
---|
Şəkil |
|
---|
Diqər məlumatlar |
Основанный в 1954 году в одном из древнейших садов Азербайджана в селе Ивановка был выращен сорт винограда Мадраса, из которого на основе традиционной технологии было произведено натуральное красное кислое вино Мадраса. Имеет темно-рубиновый цвет, приятный вкус, аромат лесных ягод и специй. Создает идеальную гармонию с десертами, сырами и копчеными закусками. |
---|