Emal müəssisələri və fərdi sahibkarlar üçün üzüm və şərabların analizi xidməti həyata keçirilir. Əlaqə nömrələri:
(012) 343-13-31
(050) 316-12-94 Üzümçülük və Şərabçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutunun direktoru aqrar elmlər üzrə elmlər doktoru Vüqar Səlimov
(050) 610-24-67 Üzümçülük və Şərabçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutunun baş mühasibi Güləndam Abdullayeva
1.FOSS aparatı
2.ASPİ aparatı
3.Qaz xromotoqrafiya aparatı
4.Ph metr
Klassik üsulla aparılan analizlər
MÜASIR APARATLARLA aparılan analizlər:
- Etil spirtinin areometrlə təyini üsulu
- Şəkərin kütlə qalığının təyini
- Uçucu turşuların təyini
- Gətirilmiş ekstraktın təyini
- Titrlənən turşuların təyini
- Ümumi və sərbəst sulfit turşusunun təyini
s/s |
FOSS |
s/s |
Xromatoqrafiya |
s/s |
ICP-OES |
s/s |
PH-METR |
1 |
Etil spirti, % |
1 |
Etil Efiri |
1 |
Dəmir |
1 |
Turş mühit |
2 |
PH |
2 |
Asetaldehid |
2 |
Mis |
2 |
Neytral mühit |
3 |
CO2 |
3 |
Aseton |
3 |
Qurğuşun |
3 |
Qələvi mühit |
4 |
Fruktoza, q/l |
4 |
Metilasetat |
4 |
Civə |
||
5 |
Qlükoza, q/l |
5 |
Etilasetat |
5 |
Metil-Spirti |
||
6 |
Ümumi turşuluq, q/l |
6 |
Metanol % |
6 |
Xinin |
||
7 |
Uçucu turşuluq, q/l |
7 |
2-Butanon |
7 |
Sezium |
||
8 |
Sıxlıq, q/l |
8 |
2-Propanol |
8 |
Stronsium |
||
9 |
Qliserol, q/l |
9 |
Izobutilasetat |
9 |
Sink |
||
10 |
Süd turşusu, q/l |
10 |
2-Butanol |
10 |
Nikel |
||
11 |
Sorbin turşusu, mq/l |
11 |
1-Propanol |
11 |
Kobalt |
||
12 |
Qlükoza+Fruktoza |
12 |
Etilbutirat |
12 |
Boron |
||
13 |
BRIX, % |
13 |
Krotonolaldehid |
13 |
Magnezium |
||
14 |
Amonyank, mq/l |
14 |
Izobutanol |
14 |
Alminium |
||
15 |
Ekstrakt, q/l |
15 |
Butanol |
15 |
Molibden |