Üzümçülük və şərabçılıq üzrə Azərbaycan Elmi-Tədqiqat İnstitutunun məclis salonunda institutun direktoru Tariyel Məhəmməd oğlu Pənahovun "Azərbaycanda istehsal olunan şərab məhsullarının texnologiyası" kitabının təqdimatı keçirilib.

Üzümçülük Azərbaycan Elmi-Tədqiqat İnstitutunun və kitabının Şərabçılıq təqdimatı "(Azərbaycanda istehsal olunan şərabçılıq məhsullarının texnologiyası") Azərbaycan »istehsal şərab məhsullarının texnologiyası" İnstitutu Tariel Məhəmməd oğlu Pənahov direktoru akt zalında, ingilis dilində nəşr.

təqdimat tanınmış çex alim iştirak edib, üzümçülük və şərabçılıq, baş və Milos Miklovski "Vinselekt Mikhlovsky" banisi görkəmli alim, Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetinin professorları, Üzümçülük Azərbaycan Elmi-Tədqiqat İnstitutunun üzüm emalı və tədqiqat heyəti zavodun mütəxəssisləri sahəsində mütəxəssis və Şərab istehsalı.

İlk qonaqlar müasir Avropa avadanlıqları ilə təchiz İnstitutunun laboratoriya getdi və şərab muzeyində şərab kolleksiyası ilə tanış olub.


Sonra Tariel Pənahov İnstitutunun akt zalında Azərbaycan artıb üzüm sortlarının, Azərbaycan şərab istehsal, eləcə də Üzümçülük Azərbaycan Elmi-Tədqiqat İnstitutunun beynəlxalq elmi əlaqələr və Şərab edilməsi və onun strukturu barədə məlumat.

Next Tariel Pənahov tamaşaçılara "Azərbaycanda istehsal olunan şərab məhsulları texnologiyası" kitabının təqdimatı və geniş formada bu masa, desert, qalalı texnologiyası hazırlanması təqdim olduğuna diqqət çəkən, parlaq şərab, brandies, spirtli meyvə içkilər, vakuum, təbii üzüm cəmlənmişdir lazımdır üzüm şirəsi və sirkə. O, şərab məhsulları təlimat istehsalı üçün bütün texnologiya ehtiva Azərbaycanın ilk toplanması, qeyd edib ki.

Sonra Milos Miklovski Hannover Avropa Təbiət Elmləri Akademiyasının (Almaniya), diplomu 2016-cı tamhüquqlu üzvü (akademik) seçilmiş Tariel Pənahov İnstitutunun direktoru, və Akademiyasının nişan təqdim.

Tədbirin sonunda İnstitutunun alimləri və dəvət olunmuş ekspertlər Azərbaycanda üzümçülük və şərabçılıq gələcək inkişaf perspektivləri haqqında maraqlı müzakirə etdik.